Henri Spider (Hendrik Deschuyteneer) werd in Vollezele geboren op 15 november 1950. Al sinds zijn kindertijd was het duidelijk dat hij een aangeboren talent had voor alles wat met muziek te maken had waardoor hij reeds op tienerleeftijd van start ging als zanger-entertainer.

In 1970 nam Henri Spider zijn eerste plaat op die meteen goed was voor een notering in de Top Tien van onze toenmalige nationale BRT. Een tweede plaat volgde snel met zestien weken notering in de BRT-hitparade.

Toen zijn derde single 'KISS ME' in 1972 verscheen verscheen werd Henri ook gevraagd om op te treden in de populaire TV-programma's 'Binnen en Buiten' en 'Teletoptien'.

Enkele maanden later volgde een derde TV optreden in 'Binnen en Buiten' waarbij hij zijn  single 'Dit is het einde' voorstelde.

Deze tv-programma's bereikten telkens meer dan een miljoen kijkers waardoor Henri plots bekend werd in heel Vlaanderen, en hij overstelpt werd met optredens, een massa fans,  intervieuws en artikels in zowat alle tijdschriften en kranten.

In 1974 vormde hij een kwartet waarbij hij de ganse avond animatie, gitaar en zang voor zijn rekening nam. Deze formule verdrievoudigde zijn aantal optredens.

In 1978 scoort zijn single 'Hello, hier ben ik weer' een nummer 1 in de BRT-Country Top 10.

In 1980 is hij opnieuw op TV te zien in het BRT-  programma 'Hitring'. Dit is het enige TV optreden van Henri waarvan de beelden bewaard bleven en kunnen bekeken worden op deze site in de rubriek 'Video'

In 1986 was zijn zangcarrière niet langer te combineren met zijn succesvolle zaak als uitgever, waardoor hij een punt zette achter zijn optredens. Hij bleef wel volop actief als auteur-componist en zaakvoerder van de platenfirma 'Scorpion'.

In 2003 richt hij samen met Eddy Van Mouffaert de Publishing Group D & V op die al vrij snel uitgroeit tot de grootste onafhankelijke muziekuitgeverij van België die thans meer dan drieentwintigduizend muziekproducties beheert.

In april 2009 maakte Henri een succesvolle comeback met de uitgave van een dubbel-cd met 41 Golden Oldies, een comeback-single, een hitparadenotering en een volgeboekte optredensagenda. Hij start met een tournee door Vlaanderen met begeleiding van Michel Charmant en Ronny Duhau. Daar waar het de bedoeling was om deze tournee twee jaar aan te houden liep het uiteindelijk uit op meer dan tien jaar.

In augustus 2013 pakt hij uit met een nieuwe album '24 tinten muziek' met een verzameling populaire liedjes in diverse talen en genres.

Ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag als zanger bracht hij in oktober 2018 een jubileum cd uit met als titel '50 Gouden Jaren'

In juli 2019 eindigt, na tien jaar,  zijn tournee 'De Gouden Jaren' en beslist Henri om nog slechts heel sporadisch eens op te treden bij speciale gelegenheden of officiële gebeurtenissen.

In 2020 bracht hij de single 'Blijf in uw kot' op de markt dat dagenlang de meest gestreamde Vlaamse single was

In 2021 verscheen zijn album 'Flanders Ballads' dat verdeeld wordt door Bol.com en bij alle gekende portals beschikbaar is voor streaming en download.

In 2022 verschijnt zijn album 'Golden Jazzy Specials' waarmee Henri een oude droom realiseert om jazz-repertoire te brengen in Big Band Stijl. 


Tussendoor neemt hij nog steeds heel wat  repertoire op dat bestemd is voor de grootste reeksen verzamelalbums, zoals 'Worldwide Song Collection' en 'Vlaamse Troeven' .


Tijdens een periode van meer dan vijftig jaar combineerde Henri zijn optredens met het componeren en schrijven van meer dan 1400 liedjes voor andere artiesten in binnen -en buitenland. 


Als extra bijkomend artistieke tussendoortje is Henri ook alsmaar meer en meer actief als kunstschilder waarmee hij vooral het voorbije jaar heel wat media - en publieke belangstelling kreeg."Artiest ben je voor het leven," zegt Henri, "je wordt er mee geboren en je blijft het voor de rest van je leven"1967

Op 17-jarige leeftijd al volop in de running als artiest

1972

Een hit met 'Oh ja.. Kiss me'

1972

Foto van T.V.-optreden in 'Tele Top 10

2009

Een comeback op het podium en in de hitlijsten

2023

Heel uitzonderlijk nog eens op het podium en dagelijks in de studio voor opnamen op aanvraag van Spotify, Apple, Deezer, enz.....